Thursday, January 27, 2011

MUET.

ye. anda tau ape itu MUET ? Malaysian University English Test . dan test ini la yang akan saya hadapi tak lama lagi. saya taktau macam mana saya nak jawab soalan nie. sebab saya takpandai cakap bahasa orang putih . yes no thank you i love you tuh je yang saya tau . takkan bila dia tanya , "whats your name?" saya nak jawab , "yes." saya taknak kena baling dengan pen biru. huu. sape boleh ajar saya macam mana nak amik MUET sebab saya betul-betul taktau.

MUET ade 3 peringkat rasanya . speaking , listening and writing rasanya . see. saya taktau . betul. kesiankan la kat saya ni. masa SPM pon , mata pelajaran BI saya cukup-cukup makan je. huu. boleh la kalau nak ngorat mat saleh tepi jalan tuh. huhu. tapi sekarang saya takpandai sebab dah lama tinggalkan sekolah . cikgu azmah dah takde nak ajar sy lagi pasal robinson crusoe , the pearl. huu. miss grace ho pon dh pindah skolah . takbole la dia nak ajar sy buat summary lagi , nyanyi lagu yang dia pasang kat radio dia tuh. macam mane nie? huhu. kawan-kawan , tolong laa :(

saya kena dapat band 3 untuk MUET , kalau tak saya takbole nak grad dekat MMU . saya taknak buat kat MMU , org cakap la kat situ susah nak buat MUET . saya nak buat kat skolah sendiri , tp skolah sendiri takde untuk calon persendirian . uwargh. saya taknak buat kat skolah lain. saya malu ! saya pemalu orangnye . huu.

TOLONG LAAA :(

2 comments:

MOSHibot. said...

basically muet only testing how fluent you are in using English. whether you are a very good user, competent user or a poor user. and it's consist of 4 parts actually. speaking, reading, writing and listening. I hate listening because I'm quite deaf and writing because I'm too slow in writing an essay more than 300 words. previously, I only got band 3 for it. pity me right? :'( I still need to work hard on it to achieve band 4. so good luck to us! :)

nana bananananana :) said...

i think i'm a very poor user , haha . cause i didnt know how to speak in english when people asking me . haha , just like you. you answer it in this language , ok. and it takes a half an hour for me to reply this comment . haha . band 3 ? cool. if i can get band 3 for my muet , i'll be so happy . :p yahh, good luck to you and me ! :)

btw , you dah follow blog i ? hehe :)